Galerija slika - pojasni grejači

Pojasni grejači

Pojasni grejači se u većini slučajeva koriste za zagrevanje mašina i pratećih elemenata u industriji prerade gume i plastike.

Dele se na dve vrste:

grejače u mikanitu
grejače sa keramičkim nosačima

Pojasni grejači u mikanitu

Ovakvi grejači se izrađuju tako što se za nosač grejnog elementa i izolaciju istog koristi mikanit tj. materijal otporan na temperaturu, a elektro neprovodljiv. Grejni elementi su izrađeni od legure AICr ili NiCr u obliku trake. Kao zaštitni element, koristi se inox ili elektrogalvanizirani lim otporan na mehanička, hemijska i temperaturna naprezanja. Ovakvi grejači se izrađuju sa dozvoljenim površinskim opterećenjem od 3,5W/cm² i maksimalne radne temperature od 300°C.

Izrađuju se u raznim dimenzijama i oblicima po zahtevu kupca.

Opšte karakteristike pojasnog grejača u mikanitu

Pojasni grejači sa keramičkim nosačima

Ovakvi grejači se izrađuju tako što se za nosač grejnog elementa koriste keramički nosači izrađeni od AIO legure otporne na visoke temperature. Grejni elementi su izrađeni od AICr ili NiCr legure u obliku žice proizvođača KANTHAL, RESCAL ili THYSSENKRUPP VDM. Kao zaštitni element, koristi se inox ili elektrogalvanizirani lim otporan na mehanička, hemijska i temperaturna naprezanja. Ovakvi grejači se izrađuju sa dozvoljenim površinskim opterećenjem od 8 W/cm² i maksimalne radne temperature od 600°C.

Izrađuju se u raznim dimenzijama i oblicima po zahtevu kupca.

Opšte karakteristike pojasnog grejača sa keramičkim nosačima

Izrada pojasnih grejača je po zahtevu tj. crtežu kupca i postoji veliki izbor oblika, dimenzija, kao i izbor priključaka, a mi smo u šablonima za poručivanje pojasnih grejača postavili neke od standardnih.

Grejač plus D.O.O izrađuje električne grejače po zahtevu kupca